torstai 6. tammikuuta 2011

Tomaattipastakastike kolmella tavalla

"There is no substitute for homemade Italian tomato sauce." 

Näin julistaa eräs italialaiseen ruokaan perehtynyt sivusto. Kuullostaa mahtipontiselta, mutta kai siinä peränsä on. Oma tomaattikastikkeeni ei ole aito italialainen, mutta pitkään hauduttaminen on omanikin salaisuus. Olen jo pitkään halunnut kokeilla versiota, jossa käytetään punaviiniä ja tehdä kunnon Pasta al Ragun, mutta se jää vielä tulevaisuuteen. Meillä kun tuo punaviini happanee sitten pulloon, jos ei satu usempaa italialaista vääntämään viikon mittaan. Allekirjoittanut voisi lasillisen ottaa mutta ei saa miehestään seuraa eikä punaviiniä ole kiva yksin litkiä.

Pari päivää sitten pikku prinseskan kummitäti soitteli ja ehdotti, että tehdään yhdessä lounasta, kun hän tulee vierailulle. Kamalan vaikea oli taas puhelimessa keksiä, mitä tehtäisiin. Päädyttiin pastaan, mutta ei yhtään tehnyt mieli mitään kermapastaa. Hetken pohdin ja muistin tomaattipastakastikkeen mozzarellalla. Kun puhelu loppui, laitoin tomaattikastikkeen porisemaan ja se ehtikin siinä pulputtaa melkein pari tuntia.

Sovelsin mozzapastasta ohjeen, johon tuli tomaattikastikkeen lisäksi broileri-mozzarellakastike. Tai höystö. Voi äkkiseltään vaikuttaa monimutkaiselta, jos kahta kastiketta pitää ruveta tekemään, mutta ei se ole. Usko pois! 

Alla siis pelkän tomaattikastikkeen ohje (hyvä esim. lihapullien tai vain parmesaanin kera), tomaatti-mozzarellapastan ohje ja uusin viritys broilerilla.

Tomaattikastike 4:lle


1 sipuli
Valmis tomaattikastike.
1 valkosipulin kynsi
2 - 3 rkl oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 dl tomaattipyrettä
1 dl vettä
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl oreganoa
pippuriaattu
muita yrttejä, esim. basilika, persilja


Tomaattipastakastike mozzarellalla

annos tomaattikastiketta
1 pallo mozzarellaa
tuoretta basilikaa

1. Valmista tomaattikastike.
2. Lisää kuuman kastikkeen päälle kuutioitu mozzarella ja silputtu basilika. Halutessaan voi lisätä oliiviäljyä, suolaa ja pippuria. Tarjoillaan pastan kanssa.



Täysjyvätuorepastaa, tomaattikastiketta ja broileri-mozzarellakastiketta.

Tomaattipastakastike broilerilla ja mozzarellalla

4 hengen annos tomaattikastiketta

1 rkl öljyä
400 g broilerin filesuikaleita
3 tomaattia
suolaa, pippuria
1 pallo mozzarellaa
1 nippu basilikaa

1. Valmista tomaattikastike.
2. Paista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Lisää tomaattikuutiot ja puolet silputusta basilikasta. Kuumenna hetki. Tarkista maku.
4. Lisää kuumaan kastikkeen joukkoon paloiteltu mozzarella ja loppu basilika.
5. Annostele lautaselle pastaa, tomaattikastiketta ja päälle vielä broileri-mozzarellakastiketta.

Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti