Kakun mustaherukkatäytteen on tarkoitus olla hieman kirpeä, kun valkosuklaatäyte taas on ihanan makea. Laitoin mustaherukkatäytteeseen kolme liivatelehteä mutta se jäi hieman liian pehmeäksi, joten olenkin kirjannut ohjeeseen 4 lehteä.
Pohja:
150 g keksejä (digestive)
60 g voita
Täytteen peruseos:
1 prk rahkaa
1 prk (200 g) tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
Mustaherukkatäyte:
1/2 perustäytteestä
200g mustaherukoita soseutettuna (pakastettuja tai tuoreita)
1/2 dl hedelmäsokeria (tai maun mukaan tavallista sokeria)
4 liivatelehteä
1- 2 rkl vettä
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
1 rkl vettä
1. Pohjaa varten murusta keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.
2. Valmista täyteseos. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon pehmitetty tuorejuusto sekä rahka. Jaa seos kahteen kulhoon.
3. Valmista mustaherukkatäyte. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekota täytteeseen soseutetut mustaherukat ja hedelmäsokeri. Tarkista maku (saa olla hieman kirpeä). Kuumenna vesi ja liota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja jäähdytä hetki ennen valkosuklaakerroksen lisäämistä.
4. Valmista valkosuklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Liota liivatelehdet ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Kaada sekä hieman jäähtynyt suklaa että liivateneste täyteseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte varovasti mustaherukkakerroksen päälle.
5. Anna koko kakun jähmettyä muutamia tunteja tai yön yli.
Koristeluun voi käyttää esim. valkosuklaata ja mustaherukoita.
Tein tätä kaverin vauvajuhliin, aivan ihana kakku! Tästä tuli mun suosikki tälle syksylle :) Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaTäytyy yrittää - ja muistaa pitää vesihana kiinni! Terv. äiti
VastaaPoista