lauantai 8. tammikuuta 2011

Lindströmin pihvit soijarouheesta

Nam. Jos pidät Lindströmin pihveistä yleensä, uskon, että nämäkin maistuvat! Perheemme on viime vuosina tietoisesti vähentänyt lihansyöntiä ja välillä syömme sitten kasvispitoisempaa. Proteiiniannoksen saamiseksi soijarouhe toimii kivasti lihan korvikkeena. Jos on vinkkejä soijaruoista, jotka maistuvat raavaille miehillekin, niin tänne vain kommentteja!

Kotivinkissä 1/2011 oli soijaohjeita ja niiden joukossa myös Lindströmin pihvit (taisi olla vegaaninen). Ohje oli aika simppeli, mutta arvelin, ettei se ehkä täsmää meidän poppoon makuun. Minä tykkään, että näissä pihveissä pitää olla ainaskin suolakurkkua.

Ensin kokeilin pihvejä ilman jauhoja, mutta ne pysyivät huonosti kasassa, joten lopputaikinaan sekoitin jauhoja ja se tepsi! Vähempikin määrä olisi saattanut riittää, joten laitoin ohjeeseen tuollaisen kultaista keskitietä noudattavan määrän.

Lindströmin pihvit soijarouheesta


2 dl tummaa soijarouhetta
2 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio (tai lihaliemikuutio)
1 keitetty peruna (eilinen käy hyvin)
2 etikkapunajuurta
1/2 suolakurkku
1/4 tl mustapippuria
(1/4 tl suolaa)
2 rkl öljyä
1 tl kuivattua persiljaa
1 dl kermaviiliä
1 kananmuna
3 - 4 rkl vehnäjauhoja

Paistamiseen: voita ja öljyä

1. Sekoita soijarouhe ja kuuma kasvisliemi ja anna turvota.
2. Raasta keitetty peruna ja punajuuret hienoksi raasteeksi. Sekoita joukkoon kermaviili, kuutioitu suolakurkku, öljy, mausteet, vehnäjauho ja turvotettu soijarouhe. Tarkista maku.
3. Sekoita joukkoon kananmuna.
4. Paista kohtuullisen miedolla lämmöllä pihveiksi 3-4 minuuttia/ puoli.
5. Tarjoa perunoiden, salaatin ja remoulade-kastikkeen kera (ohje kuvien alla).


Remouladekastike

1dl kermaviiliä
1 suolakurkku kuutioina
(1/2 sipuli hienonnettuna)
1 tl sinappia
1 rkl tuoretta persiljaa
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita kermaviilin joukkoon hienonnetut ainekset ja mausteet.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti