lauantai 1. syyskuuta 2012

Burgerit broileri-papupihveillä


Broileri ja pavuthan ovat oiva yhdistelmä, mutta en äkkiseltään löytänyt ohjetta tämäntyyppisille pihveille.  Tavallista jauhelihaa on niin kätevä jatkaa jos millä, ja ajattelin kidneypapujne sopivan broilerin paistijauhelihan jatkamiseen. Ja niinhän ne sopivatkin. Näitä pihvejä voi syödä sellaisenaan, burgerin välissä, kuorrutettuna tai kastikkeen kera (quacamole, kermaviilikastike tai vaikka pekoni-kermakastike).

Me teimme burgereita, joiden välistä löytyi paholaisenhilloa, broileri-papupihvi, marinoitua ja kevyesti paistettua kaalia, kermaviilikastiketta, feta-juustoa ja tomaattia. 

Broileri-papupihvit (8 kpl)

1 tkl kidneypapuja
1 dl ruokakermaa (15%)
1 rkl öljyä
2 kananmunaa
½ tl suolaa
½ tl valkosipulijauhetta
½ - 1 tl broilerimaustetta
mustapippuria myllystä
1 tl paprikajauhetta
½ tl chilimausteseosta
400 g broilerin paistijauhelihaa

voita ja öljyä

1. Mittaa kulhoon ruokakerma, huuhdotut tölkkipavut (tai itse liotetut) ja öljy. Soseuta esim. sauvasekoittimella. Saa jäädä vähän rouheiseksi.
2. Lisää kananmunat ja mausteet. Sekoita.
3. Sekoita joukkoon huolellisesti broilerin jauheliha ja jatka sekoittamista, kunnes massa on melko tasaista.
4. Kuumenna paistinpannu hieman keskilämpöä korkeammalle. Lisää pannulle hieman öljyä ja voita.
5. Kaada tai luiskoi notkeaaa massaa suoraan pannulle. Tasoita noin 1,5 cm paksuisiksi pihveiksi. Paista kerralla 2 - 3 pihviä, taikinasta tulee yhteensä 8 isohkoa pihviä. Paista pihvejä noin 3½ minuuttia per puoli.

Marinoitu ja paistettu kaali

200 g valkokaalia
1 rkl öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa
hieman mustapippuria

1. Suikaloi tai raasta kaali hyvin ohueksi.
2. Sekoita kaalin joukkoon öljy, etikka, suola, sokeri ja pippuri. Sekoita hyvin. Anna maustua viileässä väh. 30 minuuttia.
3. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista kaalia keskilämmöllä reilu viisi minuuttia.
4. Tarjoa burgerin välissä tai esim. grilliruoan lisäkkeenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti