sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Leipäviikko: Kauravuokaleipä

Leipäviikko 10. - 16.9.2012
Nyt alkoi leipäviikko kauniin aurinkoisessa syyssäässä. Nyt nautitaan hyvästä ruoasta ja tietenkin leivästä, tässä pieni info Leipätiedotuksesta:
Leipäviikkoa vietetään 10.-16.9. Tämän vuoden teema ”Nauti hyvällä mielellä” poikkeaa viimeaikaisista teemoista keskittyen makuun ja nautintoon. Haluamme muistutella kuluttajille, että myös herkkuhetket kuuluvat elämään. Syömisestä ei kannata ottaa liikaa stressiä. Kielteinen suhtautuminen ruokaan saa syömään  enemmän, välinpitämätön suhtautuminen vähemmän ja positiivinen vähiten. Myönteinen suhtautuminen tekee ruuasta maistuvampaa, jolloin vähempikin määrä riittää.



Ensimmäisenä Ruokailmiön uunista tuli ulos kuiturikas ja rohkeasti kaurainen vuokaleipä,  joka maistui oikein hyvältä. Tässäkin käytin pitkää kohotusaikaa, ehtii hyvin vaikka ulkoilla sillä välin. Pitkällä kohotusajalla hiivaakin tarvii vähemmän.

Kauravuokaleipä (2 leipää)


6 dl vettä
1/3 pkt hiivaa
1 rkl siirappia
1 dl kauraleseitä
2 tl suolaa
4 dl kaurahiutaleita
8 dl jauhoja (esim. 4 dl luomu sämpyläjauhoja ja 4 dl vehnäjauhoja)

1. Lämmitä vesi (30 - 37 astetta) ja murenna sekaan hiiva. Sekoita. Lisää siirappi.
2. Sekoita joukkoon kauraleseet ja kaurahiutaleet ja lisää myös suola.
3. Lisää jauot ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Jätä liinalla peitettynä kohoamaan puoleksi tunniksi.
5. Ripottele pinnale halutessasi hieman jauhoja ja kaurahiutaleita. Paista 225 asteessa 30 minuuttia.
6. Anna jäähtyä hetki, irrota vuoasta ja anna jäähtyä huoneenämpöiseksi ennen leikkaamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti