tiistai 25. syyskuuta 2012

Syksyinen viipalepaisti ja paahdetut kasvikset



Kaiken blogisekoilun jälkeen aloin kaivaa edellisten viikojen arkistoja todetakseni, etten ole kirjoitellut reseptejä mihinkään ylös. Tästäkin ruoasta voin antaa vain sinne päin ohjeen...

Viipalepaisti

500 g naudan sisäpaistia
öljyä, voita
1 iso sipuli
4 dl vettä
2 laakerinlehteä
kokonaisia mustapippureita
n. 200 g tuoreita sieniä (kantarelleja, herkkusieniä, suppilovahveroita)
tuoretta timjamia
suolaa
(muita  mausteita 
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
n. 1 rkl sinappia
suurustetta ja vettä

1. Leikkaa naudan paistista ohuita viipaleita. Ruskista lihaviipaleet pienissä erissä kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa.  Nosta ruskistetut viipaleet pannuun, lisää vesi, hienonnettu sipuli, laakerinlehdet pippurit ja suola sekä hieman tuoretta timjamia. Anna hautua kannen alla noin tunti.
2. Lisää viipaloidut (ja ruskistetut) sienet ja kerma sekä sinappi. Jos haluat suurustaa kastikkeen, sekoita  2 rkl vehnäjauhoja pieneen tilkaan vettä ja lisää kastikkeen joukkoon erissä, niin saata haluamasi paksuisen kastikkeen. Lisää hieman tuoretta timjamia. Tarkista maku.


Paahdetut kasvikset

2 porkkanaa
2 sipulia
3 punajuurta
3 perunaa
1½ rkl öljyä
½ tl suolaa
2 tl siirappia
tuoretta timjamia

1. Keitä kuoritut kasvikset lähes kypsiksi. Punajuuret pitää keittää erikseen, jos et halua, että ne värjäävät muut kasvikset.
2. Lohko perunat ja sipulit ja pilko porkkanat. Sekoita niiden joukkoon noin ruokalusikallinen öljyä ja mausta suolalla. Kaada uunivuokaan. Lohko sitten punajuuret, lisää hieman öljyä ja suolaa sekä siirapia tai hunajaa ja kaada nekin uunivuokaan. Ripottele päälle tuoreita timjamin oksia.
3. Paahda uunissa 225 asteessa, kunnes kasvikset saavat väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti