Tänään tehtiin purkkikamasta pihvejä. Säilyketölkkit aiheuttivatkin meillä eilen kiperän tilanteen, kun Elli sattui ulosmennessä löytämään kuistilta ne käsiinsä.
Meillä oli hiukan kiire ja tietenkin Elli tunki sormensa yhden tölkin kannen alle siten, ettei niitä saanut liikuteltua ulos- eikä sisäänpäin. Lapselle hiipi paniikki saman tien ja itku alkoi voimistua, joten pakko oli painaa kantta hieman kivusta huolimatta, jotta saan sormet irti mahdollisemman nopeasti. Ilman haavoja selvittiin, mutta tänään olen ottanut asian esille muutaman kerran, jotta muistissa säilyisi, ettei sormia vaan kerta kaikkiaan kannata pistää joka paikkaan!
Säilykkeistä on kuitenkin monenlaista iloa - hämmästyttävän hyviä tällaiset tonnikalapihvit. Kyllä purkkitonnikalastakin saa monenlaista! Mausteita voi pohtia omaan makuun sopivaksi. Ohje on periaatteessa kahdelle. Sopisivat muuten hyvin kalaburgereihin!
Tonnikalapihvit (4 pihviä)
1 prk tonnikalaa vedessä tai öljyssä
1 dl ruokakermaa
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 sipuli
tuoretta (lehti)persiljaa
1 tl kuivattua tilliä
mustapippuria myllystä
(vajaa ½ sitruunan raastettu kuori)
1/4 tl suolaa
1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sipuli kypsäksi pannulla.
2. Valuta neste tonnikalasta. Hienonna kala kulhon pohjalla.
3. Lisää kerma ja korppujauhot sekä kananmuna, kuullotettu sipuli ja mausteet. Sekoita hyvin.
4. Lämmitä paistinpannu ja laita siihen tilkka öljyä ja nokare voita. Paista pihvimassasta neljä pihviä keskilämmöllä muuama minuutti per puoli, kunnes pihvit saavat kauniin värin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti