tiistai 31. tammikuuta 2012

Mustikkamuffinit


Olen pari kertaa tehnyt näitä mustikkamuffineja, joiden ohje tuli alun perin muffinivuoan mukana. Toimiva ohje, sopivan kosteita ja mustikkaisia muffineja, jotka kardemumma maustaa mukavasti.

Ohjeessa on kermaa mutta käytin itse molemmilla kerroilla sen sijaan mustikkajogurttia.

Mustikkamuffinit (10 -12 kpl)

100 g sulaa voita
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl kermaa tai vaikka mustikkajogurttia
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja tai ohrakasta
1½ tl leivinjauhetta
½ tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl jäisiä mustikoita

1. Vatkaa sekaisin sula voi, kananmunat, sokeri ja jogurtti.
2. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon.
3. Lisää lopuksi jäiset mustikat.
4. Jaa seos muffinivuokiin ja paista 200 asteessa reilu 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti