maanantai 9. tammikuuta 2012

Pikaista pizzaa lisukkeineen


Tässäpä yksi kokonaisuus, joka on väsätty Jamien 30 minuutin ateriat kirjasta. Salamipizzaa, rucolasalaattia, tomaattisalaattia ja jälkkäriksi sitruunatuorejuustokakkua. Tosin tällaista kokonaisuutta ei ole kirjassa, vaan kasailin hieman eri sivuilta ja monia pikkumuutoksiakin ohjeet kokivat. Ja ihan totta, kaikki valmistui 35 minuutissa! Ja jälkiruokana ollut pikainen sitruunakakku laseissa oli aivan ihanaa! Nam! Jälkkärin voi tehdä myös pieneen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm) Sitruunatahnan ohjeen löydät täältä.

Kirjan ohjeista voi mukavasti yhdistellä omia ateriakokonaisuuksia, jos ei valmiista vaihtoehdoista löydy sopivaa. Tähän olen vain kasannut ohjeet, miten ruoat tehdään. Jos joku innostuu nimenomaan 30 minuutin kokeiluista, kannattaa hankkia tuo kirja omiin arkistoihin.

Aikaisemmin  olen valmistanut samaisesta kirjasta feta-yrttibroileria lisukkeineen.

Pizza

1½ mukillista jauhoja (käytin noin 2 dl mukia)
n. ½ mukillista lämmintä vettä
1 tl kuivahiivaa

1 tlk chilimaustettua tomaattimurskaa (390 g)
muutama oksa tuoretta basilikaa
punaviinietikkaa
oliiviöljyä
½ valkosipulinkynsi tai valkosipulijauhetta
ripaus sokeria

8 siivua salamia/ chilimeetwurstia
½ palloa mozzarellaa
parmesaanjuustoa

1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Pizzapohjaa varten sekoita hiiva, jauhot ja vesi. Kauli leivinpaperin päälle yhdeksi pyöreäksi pizzaksi (suuren piirakan kokoiseksi).
2. Kaada tehosekoittimeen tomaattimurska ja lisää tuoretta basilikaa, loraus punaviinietikkaa ja oliiviöljyä, valkosipuli ja sokeri ( ja suolaa, jos käytät maustamatonta tomaattimurskaa). Surauta tasaiseksi. Levitä pizzapohjalle puolet kastikkeesta (puolet voit pakastaa seuraavaa kertaa varten). Revi päälle mozzarella, asettele sitten salamiviipaleet ja raasta vielä pintaan tuoretta parmesaania.
3. Paista 250 asteessa 8 - 10 minuuttia.

Rucolasalaatti

rucolaa
pala parmesaania
oliiviöljyä

Sekoita tuore rucola, parmesaanilastuja ja heman oliiviöljyä.

Tomaattisalaatti

muutama tomaatti
tuoretta basilikaa
basamiviinietikkaa
ripaus suolaa ja pippuria

Pilko tomaatit ja lisää silputut basilkanlehdet ja muut höysteet.


Sitruunatuorejuustokakku laseissa (4 ann.)

4 digestive-keksiä
½ dl mantelijauhoa (tai korvaa parilla lisäkeksillä)
25 g voita
n. 1 dl lemon curdia eli sitruunatahnaa (voi tehdä itse etukäteen)
½ rs (100 g) maustamatonta tuorejuustoa
tilkka maitoa
vaniljasiemeniä tai hieman vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
jäisiä marjoja
tummaa suklaata

1. Murskaa keksit (esim. pussissa kaulimen avulla), lisää mantelijauho ja sula voi. Sekoita.
2. Painele muruseos neljän lasin pohjalle.
3. Lusikoi päälle lemon curdia. Ripottele laseihin hieman marjoja.
4. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää tilkka maitoa, kunnes seos on pehmeää ja helposti lusikoitavaa. Sekoita joukkoon vanilja ja tomusokeri.
5. Lusikoi lemon curdin päälle.
6. Raasta pintaan vielä tummaa suklaata ja nosta kylmään.
Ps. Jos teet pienen "kakun" irtopohjavuokaan, käytä 6 digestivekeksiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti