sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Paahdetut mantelit (ja cashew-pähkinät)


Ihania pikkunaposteltavia iltapäiväteelle tai illanistujaisiin!

Makeat mantelit

2 dl manteleita
1½ rkl vettä
1 rkl siirappia
1 rkl ruokosokeria
ripaus suolaa

1½ rkl ruokosokeria
1/3 tl suolaa

1. Paahda manteleita uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kääntele välillä. Vahdi, etteivät mantelit pala.
2. Kuumenna kattilassa kiehuvaksi vesi, siirappi, ruokosokeri ja hyppysellinen suolaa. Hämmentele, kunnes sokeri sulaa.
3. Lisää joukkoon juuri paahdetut mantelit ja sekoittele.
4. Kun suurin osa sokeriliemestä on imeytynyt manteleihin, mosta mantelit leivinpaperille.
5. Ripottele puolet suola-sokeriseoksesta päälle ja kääntele. Ripota pintaan loput soksesta. Anna kuivahtaa.

Pannulla paahdetut suolaiset cashew-pähkinät (mantelit)

2 dl cashew-pähkinöitä
1½ rkl vettä
2 rkl ruokosokeria
vajaa ½ tl suolaa

1. Paahda pähkinöitä pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes ne saavat väriä.
2. Lisää vesi, sokeri ja suola ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa ja sekoittuu tasaisesti pähkinöihin.
3. Ripottele pintaan vielä hieman sokeria ja levitä pähkinät kuivumaan leivinpaperille.

Myös mantelit voi valmistaa pannulla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti