perjantai 6. tammikuuta 2012

Peruna-parsakaalisosekeitto ja mozzarellasalaatti



Olen lukenut viime aikoina todella paljon nettikirjoituksia ruoan hinnasta, ruokalaskun suuruudesta ja ruokien suunnittelusta sun muusta. Meitä löytyy joka lähtöön, toiset ei suunnittele mitään ja toisilla pyörii kuude viikon ruokalista. Itse olen yrittänyt nyt siirtyä yhden viikon systeemiin. Hieman hankalaa se on siksi, että mielitekoihin ei voi niin helposti vastata, kun kaapissa ei välttämättä ole aineksia. Toisaalta viikon varrelle suunniteltujen ruokien paikkojahan voi vapaasti muutella.

Viikon mittaan tulee yleensä tehtyä jokin kasvissosekeittoa. Tällä kertaa se oli peruna-parsakaalikeitto. Kasvissosekeitto on nopea ja helppo tehdä ja vielä kaiken lisäksi edulllinen. Ruokaisan kokonaisuuden saa, kun kattaa kaveriksi leipää ja vaikka tällaisen mozzarella-tomaattisalaatin.

Peruna-parsakaalisosekeitto (4 ann.)

500 g perunoita (jauhoinen lajike)
1 parsakaali
1 rkl öljyä
6 dl vettä
½ tl suolaa
hieman kuivattua timjamia
ripaus valkosipulijauhetta
(tai suolan ja em. mausteiden sijaan kasvisliemikuutio)
mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
1 dl ruokakermaa (15 %)

1. Kuori ja paloittele perunat paloiksi. Pese ja pilko parsakaali. Kuullota kasviksia hieman öljyssä.
2. Lisää vesi ja suola sekä timjami ja valkosipulijauhe. Keitä kasvikset kypsäksi.
3. Soseuta kasvikset liemessään ja lisää pippuria, sokeri, kerma ja tarpeen mukaan suolaa tai muita mausteita. Jos keitto on liian paksua, lisää tilkka vettä.

Mozzarellasalaatti

3 - 4 tomaattia
1 pkt mozzarellaara
oliiviöljyä
balsamiviinietikkaa
tuoreita basilikan lehtiä
(raastettua sitruunan kuorta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti