sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Raparperi-omenapiirakka



Viime viikolla innostuin jogurtin käytöstä myös ruoanlaitossa, joten käytin sitä myös tähän piirakkaan. Pakastimesta löytyi vielä viime vuoden omenasoseita ja sitä laitoin tuoreen raparperin kaveriksi.


Raparperi-omenapiirakka (pellillinen)

4 kananmunaa
2 dl fariinisokeria (sokeria)
½ dl öljyä
2 dl luonnonjogurttia (10 %)
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria


200 g raparperia
2 dl omenasosetta (mansikkasosetta)


1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon öljy ja jogurtti.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon.
3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan. 
4. Tiputtele taikinan pinnalla teelusikallisia sosetta ja raparperinpalat.
5. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti