torstai 23. elokuuta 2012

Saksanpähkinäbrowniet


Kyllä sopiva palanen brownieta tekee tavallisemmastakin päivästä vähän ylellisemmän. Varsinkin, kun taikinaan upotetaan vielä saksanpähkinöitä. Ohje on alunperin Yhteishyvästä.

Saksanpähkinäbrowniet (12 palaa)

100 g tummaa suklaata
100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
½ dl maitoa
70 g saksanpähkinöitä rouhittuna

1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Vatkaa joukkoon kananmunat ja jäähtynt, sula suklaa.
3. Sekoita joukkoon lopuksi jauhoseos ja maito sekä rouhitut pähkinät.
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20 x 30 cm) ja paista 175 asteessa 20 - 25 minuuttia riippuen siitä, haluatko sisuksesta kosteamman vai kakkumaisemman.
5. Tarjoa vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti