keskiviikko 29. elokuuta 2012

Puolukka-murupullat (100. leivonnainen)

 

Viime reissulla Oulussa Meriläisen leipomon puolukkapullat kerta kaikkiaan hurmasivat minut. Ja kun anoppi kuin tilauksesta kiikutti eilen meille puolukoita, niin vihdoin pääsin tekemään oman versioni näistä ja toteuttamaan lupaukseni toisesta herkullisesta puolukkareseptistä. Aiemmin julkaisin siis jo tämän puolukkakuivakakun.

Puolukkapullat saivat virallisesti kunnian olla blogini 100. leivonnainen. Aika hyvin!


Puolukka-murupullat 16 kpl

Taikina (2½ dl:n pullataikina)
2½ dl vettä
1/3 pkt hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
75 g voita
6 ½ - 7 dl vehnäjauhoja

Puolukkatäyte:
200 g puolukoita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
2 rkl perunajauhoja

Muruseos:
50 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

1. Valmista pullatakina. Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää sokeri ja kardemumma ja sekoita.
2. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon pehmeä voi  ja lisää vähitellen loput jauhot samalla taikinaa vaivaten.
3. Kohota kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
4. Kaulitse taikina pöydällä vajaan sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 50 x 40 cm).
5. Sekoita puolukkatäytettä varten kaikki ainekset kulhossa. Voit painella puolukoita hieman rikki, niin neste sitoo sokeria ja perunajauhoja. Ripottele täyte levylle.


6. Rullaa levy tiivisti rullalle ja leikkaa 16 palaan. Nosta palat leivinpaperin päälle kierrepuoli ylöspäin. Anna pullien kohota 10 minuuttia.


7. Valmista muruseos. Sulata voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sokeri.
8. Voitele pullat kananmunalla. Nostele päällä muruseos. Voit hieman painaa muruseosta, jotta se jää hyvin pullan pinnalle.
9. Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa 14 - 17 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti