Mustikka-aika on ollut mahtava tänä vuonna, ja kaikenlaisia herkkuja on mustikasta tehty tänä ja viime vuonna: ruismustikkapuuroa, mustikkavispipuuroa, mustikkapiirakkaa pullapohjalla, mustikkamurupiirakkaa, mustikkamehua, mustikkahilloa, mustikkarahkaa, mustikka-karpalopiirakkaa, mustikkarättänää, mustikkasoppaa ja monta erilaista piirakkaversiota on pyöräytetty.
Tässä mustikkamehun ohje. Ja lapsiperheet: juokaa vain valvotuissa olosuhteissa, erityishuomiota voi kiinnittää vaaleisiin tekstiileihin ü
Mustikkamehu (n. 1½ l tiivistettä)
1 kg mustikoita
3 dl vettä
5 dl sokeria (tai maun mukaan)
1. Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja keitä 5 - 10 minuuttia.
2. Siivilöi seos ja valuta esimerkiksi harso läpi niin saat siemenetkin mehusta pois. Anna valua rauhassa. Kiehauta mehu vielä lopuksi.
3. Pullota mehu melko kuumana ja sulje korkit. Nosta jäähtyneetmehupullot jääkaappiin.
Mustikkakiisseliä! |
Mustikan ärsyttävin piirre on sen värjäävyys. Oma keittiöni on tällä hetkellä vahvasti pilkullinen ja lasten vaatteetkin ovat päivittäin melkoisen mustikkaiset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti