sunnuntai 26. elokuuta 2012
Kantarelliohratto ja caesarsalaattinen
Sain kantarelleja ja tein niistä tällaista ohrattoa. Kaveriksi caesarsalaatin tyyppistä salaattia ja kyllä oli mukavaa arjen hemmottelua!Puhun tässä vaan caesarin tyyppisestä, koska minulla ei ollut anjovista saatika majoneesia, joten tein simppelimmän version.
Yhteistä näillä kaveruksilla (caesar ja risotto/ ohratto) on se, että molempien ruokien kruunu on hyvä parmesaani! Ohjeet ovat vähän hätäiset, tein niin hetken fiiliksissä, etten kovin kiinnittänyt reseptiikkaan huomiota, mutta enköhän muistanut kaiken ü
Kantarelliohratto (4:lle)
½ - 1 l kantarelleja
1 sipuli
1 rkl öljyä
2 dl ohrahelmiä
n. 8 dl vettä
½ tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria
50 g parmesaania vastaraastettuna
persiljaa
1. Paista pilkottuja kantarelleja ja sipulia pannulla, kunnes sienistä on haihtunut vesi.
2. Lisää hieman öljyä ja ohrahelmet ja kuullota hetki.
3. Lisää kuumaa vettä erissä ja sekoittele ohrattoa sen kiehuessa. Mausta ohratto suolalla, pippurilla ja situunamehulla. Hauduta, kunnes ohrahelmet ovat kypsiä.
4. Lisää vastaraastettu parmesaani. Sekoita. Lisää pinnalle persiljaa ja hieman parmesaanilastuja.
Casearsalaattinen
1 kerä rapeaa salaattia
pätkä kurkkua
2 viipaletta hyvää maalaisleipää
Kastike:
vajaa 1 rkl sitruunamehua
1 tl worchesterkastiketta
1 tl dijon- tai väkevää sinappia
½ tl sokeria
ripaus suolaa
hieman mustapippuria
1 dl kermaviiliä
½ dl raastettua parmesaania
1. Revi salaatti, pilko kurkku, sekoita keskenään. Paahda leivät ja kuutioi.
2. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Sekoita salaattiseokseen.
3. Lisää pinnalle leipäkuutiot ja lisää raastettua parmesaania.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti