sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Tikkupulla - huippukeksintö!



Ei oo totta. Miten se voi olla, että en ole tullut aiemmin tehneeksi tikkupullaa. Ihan nerokas keksintö, missä tahansa metsämaassa voi noin vaan saada ihanaa, tuoretta leivonnaista. Kuivat aineet vaan pussiin ja menoksi. Nuotion äärellä sitten vesi tai maito kuiviin aineisiin ja leipomaan. Ja kyllähän se ulkona kaikki ruoka maistuu vaan niin hyvälle.

Minä otan nämä tikkupullat kyllä ohjelmistoon. Niin muuten, näiden kanssa voisi tarjoilla mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Meillä jäi kyllä mansikkahillo avaamatta, oli niin hyvää ihan sellaisenaan.

Tikkupulla (8 - 10 kpl)

4½ dl vehnäjauhoja
½ dl ruokosokeria
3 tl leivinjauhettta
1 tl kardemummaa
½ tl kanelia
½ tl suolaa
2 dl maitoa (vettä)

1. Sekoita kaikki kuivat aineet.
2. Lisää paistopaikalla kuiviin aineisiin neste ja sekoita.
3. Kaada jollekin alustalle (esim. paperilautanen) hieman jauhoja. Nosta taikinaa reilu ruokalusikallinen jauhojen päälle ja muotoile siitä sormenpaksuinen pötkö, joka kieritetään makkaratikkuun. Sulje taikinapötkön päät kiinni niin, ettei taikina pääse tipahtamaan. Jos taikina on liian lötköä (ei pysy tikussa muodossaan), lisää jauhoja.
4. Kääntele pullaa hiilloksen ääressä (tällä kääntelyllä voi pelastaa uhkaavan tilanteen, jossa taikina pyrkii karkaamaan kepistä ü) ja paista, kunnes pulla kypsyy ja tuntuu tikussa irtonaiselta (5 - 10 minuuttia). Pullan paistoa voi jatkaa, jos tuntuu, että ei tullut vielä kypsää.
5. Syö suoraan tikusta tai tosiaan hillon ja kermavaahdon kera, jos oikein herkuttelua kaipaat!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti