lauantai 10. maaliskuuta 2012

Artisokkaleipäset


Tiedätte ehkä sen tilanteen, jossa on tekemässä jotain, mutta loppujen lopuksi päätyy tekemään kikkea muuta kuin alkuperäinen suunnitela osoitti. Mieheni on tässä ärsyttävyyteen asti mestari. Se näkyy parhaiten siinä, kun alamme siivota.

Mieheni ilmoittaa menevänsä imuroimaan jonkin huoneen. Ensin kuuluu kolistelua ja imuri liikkuu lattialla, lähtee jopa käyntiin. Hetken kuluttua havahdun siihen, että on epäilyttävän hiljaista. Löydän miehen irroittamasta lattialistaa. 

"No,  aloitin kyllä imuroimaan, mutta kun sohvaa piti siirtää ja antennijohto jäi sohvan jalkaan kiinni - sehän voisi tarttua ihan mihin vaan - niin mä ajattelin, että otan nyt samalla tän listan irti ja laitan ton johdon kulkemaan siellä listan alla. Tosin voi olla, että tää ei mahdu tänne, et sit mun pitää käydä hakeen toisenlaista jalkalistaa....". Ja siinä vaiheessa, kun auton perävalot vilahtaa, niin tajuan, että imurointi nyt taisi sitten tältä viikolta jäädä...

No, minäpä olen viime aikoina huomannut itsessäni epäilyttävästi samoja piirteitä ja tänään jäin taas kiinni. Piti tehdä suolaisia muffinseja, mutta monen mutkan kautta keittiössä valmistuikin broileriwokkia ja iltapäiväteen kaveriksi näitä artisokkaleipiä. Kivoja pikkuleipäsiä, mutta itse en ole vihreän paprikan ystävä (annoin sille ystävällisesti kyllä taas mahdollisuuden), joten makua voisi hakea artisokan kaveriksi vaikka yrteistä tai aurinkokuivatuista tomaateista - tai ah, vuohenjuustosta.

Latva-artisokkaleipäset (15 kpl)

3½ dl vettä
1/3 pkt hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
6 dl hiivaleipäjauhoja

1 tkl (240 g) artisokan sydämiä
½ vihreä paprika
125 g mozzarellaa
1 valkosipulinkynsi

suolaa, pippuria

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri ja suola.
2. Lisää jauhot taikinaan koko ajan sekoittaen.
3. Anna taikinan kohota ainankin tunti.
4. Ripottele alustalle reilusti jauhoja. Vaivaa taikinaa hieman alustalla ja kauli siitä sitten puolen sentin paksuinen suorakulmio.
5. Pilko täytteen ainekset ja murskaa valkosipuli. Sekoita ainekset. Lisää hieman pippuria (ja suolaa maun mukaan).
6. Levitä täyte kaulitulle taikinalle ja pyöritä sitten täytetty levy kääretortuksi.
7. Leikkaa 15 osaan ja nosta pellille. Anna kohota.
8. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti