tiistai 27. maaliskuuta 2012

Myslipatukat omasta uunista



Nämä ovat paitsi helppoja tehdä, niin tosi herkullisia ja kiva pakata mukaan vaikka retkievääksi.

Katselin alunperin ohjetta MeNaisista ja luonnollisesti jouduin tekemään pieniä muutoksia, kun en yhtään tykkää kookoksesta. Pudotin lisäksi hunajan määrän puoleen, mikä kuitenkin tekee patukoista hauraampia. Joten jos tahtoo kiinteämmän rakenteen, niin kannattaa lisätä hunajaa. Ja patukat on tuoreena ihanan rapeita, mutta ilmankosteus muuttaa ne päivän mittaan pehmeämmiksi, joten kannattaa laittaa vaikka rasiaan heti, kun ovat jäähtyneet.

Sanoin anopillekin, että näissä myslipatukoissa on rutkasti hyviä aineksia ja kylläpä ne hyvin maistuivatkin sillä välin, kun itse kävin pitkästä aikaa zumbassa.

Myslipatukat 16 kpl

4 dl kaurahiutaleita
1 dl rusinoita
1 dl kuivattuja karpaloita
1½ dl (n. 80 g) cashew-pähkinöitä
ripaus suolaa
½ dl vettä
½  dl hunajaa (tai 1 dl)
½ dl rypsiöljyä

Rouhi pähkinät pieneksi rouheeksi ja pilko rusinat ja karpalot hieman pienemmiksi veitsellä. Sekoita kulhossa kaikki ainekset ja levitä leivinpaperin päälle uunivuokaan (koko n. 20 cm x 30 cm).

Paista 200 asteessa keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä vajaa puoli tuntia ja pilko varovasti veitsellä 16 osaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti