keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Toscapullat


Pienestä se on joskus kiinni. Marko tuli yksi päivä kotiin ja kehui syöneensä naapureilla toscapiirakkaa. Toscapiirakan ihana mantelinen kuorrute painoi mieltäni päivän pari ja sitten oli ryhdyttävä itsellekin tuota herkkua väsäämään. Kokeilin toscapullia taikinalla, jonka ainekset ovat kuin pullataikinasta, mutta valmistustapa erilainen ja taikinaan ei vaivata sitkoa. Lopputuloksena on muromaisempi leivonnainen kuin tavallinen pulla. Päälle sitten ihanainen tosca ja iltapäiväkahville mars!

Toscapullat 16 kpl

100 g voita
5½ dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
25 g hiivaa
2 tl kardemummaa
½ tl suolaa
2 rkl sokeria

Täyte:
40 g voita
reilu rkl sokeria

Tosca:
80 g mantelilastuja
50 g voita
3/4 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
aavistus suolaa

1. Sekoita pehmeän voin joukkoon vehnäjauhot (murumainen seos).
2. Sekoita kylmään tai haaleaan maitoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma.
3. Lisää voi-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Kauli taikina noin 35 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levyn päälle sula voi ja sokeri.
5. Kääri levy rullalle ja leikkaa rulla 16 palaan. Nosta palat paperivuokiin. 
6. Kohota reilu tunti.
7. Paista pullia 225 asteessa 6 minuuttia ja sekoita sillä välin toscan ainekset kattilassa ja kiehauta.

Pullat ennen toscan lisäämistä.
8. Levitä tosca pullien päälle ja paista vielä uunin yläosassa 8-10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti