sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Kolmen suklaan tuorejuustokakku


 Tämän kakun tein työkavereille äitiyslomalle jäädessäni ü Olin kyllä tyytyväinen, kun kakku onnistui niin hyvin, vaikka keittiössä meinasi olla tuliset paikat!

Kannattaa pohtia, missä järjestyksessä täytteet tekee. Itse sekoitin liivateseoksen koko tuorejuustoon ja sitten meinasi tulla kiire, kun liivate alkoi hyytyä ja osa suklaista oli vielä sulattamatta. Suosittelen siis tekemään täytteen kerrallaan.

Kolmen suklaan tuorejuustokakku

200 g digestive-keksejä
75 g voita

6 dl vispikermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
150 g valkosuklaata
muutama ruokalusikallinen tomusokeria
6 liivateleheteä
½ dl vettä

1. Murusta keksit tasaiseksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele leivinpaperin päälle
2. Pehmitä tuorejuusto ja jaa se 3 osaan eri kulhoihin.Vatkaa myös 6 dl kermaa valmiiksi.
3. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
4. Valmita tummasuklaatäyte Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Liota kaksi liivatelehteä pieneen tilkkaan vetä ja lisää seos ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi kolmasosa vatkatusta kermasta. Sekoita joukkoon vielä 1 - 2 rkl tomusokeria maun mukaan. Valuta täyte keksipohjan äälle ja nosta jääkaappiin jöhmettymään.
5. Valmista seuraavaksi maitosuklaatäyte kuten tummasuklaatäytekin. Valuta varovasti tummasuklaatäytteen päälle ja nosta taas jähmettymään.
6. Valmista vielä valkosuklaatäyte ja lisää kakun pintaan.
7. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrotakakku veitsen avulla vuoasta.
8. Koristele esimerkiksi kaakaojauheella ja suklaapursotuksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti