lauantai 15. lokakuuta 2011

Pikainen falafelwrap



Joskus aikoinani oleilin vaihto-opiskelijana Ateenassa ja täytetyt pita-leivät pelastivat monesti pikkunälältä tai päättivät mukavasti opiskelijaillan ennen nukkumaanmenoa. Pitan täytteenä oli vaikkapa jauhelihakebabia tai lihasuikaleita, ranskanperunoita, salaattia, sipulia, tsatsikia tai paksua kreikkalaista jogurttia. Koska tässä wrapissa on falafelien lisäksi fetakastiketta, jonka maku muistuttaa jonkin verran tsatsikia, niin tuli heti mieleen nuo ajat vaihtarina.

Tässä siis tortilla kohtaa kreikkalaisen pitan, ruoka on simppeliä ja hyvää! Hyvä illanistujaisruoka myös! Fetakastiketta tarjoilin äskettäin myös uunikasvisten kera ja jatkossa aion tehdä sitä myös kasvispihvien seuraksi.

Falafel-wrapit ( 4 kpl)

4 tortillalettua
12 falafel-pyörykkää (vaikka pakaste)
kurkkua
salaattia
tomaattia

Feta-kastike:
100 g hyvää fetajuustoa
2 dl kermaviiliä (12%)
ripaus suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
tuoretta persiljaa
valkosipulijauhetta

1. Valmista fetakastike ja pilko kasvikset.
2. Lämmitä tortillat ja falafelit.
3. Viipaloi falafelpyörykät ja täytä tortillat niillä, kasviksilla ja fetakastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti