keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Puolukka-ruispiirakka ruislimpusta


Nam, nam, nam! Halusin hyödyntää vanhaa ruislimppua leivonnassa. Ajattelin, että miksipä murennettua limppua ei voisi käyttää kuten hiutaleitakin ja niin syntyi tämä piirakka.

Ette usko, miten ihanalle tuoksui muruseos joka tuli piirakan pintaan. Sulaa voita, ruisleipää ja sokeria..mmmm. Pinta paistui rapsakaksi, piiraassa on vahva rukiin maku ja puolukka ja ruis käy hyvin yhteen. Jos vaan olet ruislimpun ja puolukan ystävä, niin kokeile! Suosittelen leiväksi oikeaa kunnon ruislimppua, hapankin leipä käy (ei riihiruisleipä). Parasta uunilämpimänä tai haaleana, seuraavana päivänä seuraksi tarjoaisin vaniljavaahtoa.

Puolukka-ruispiirakka

Pohja:
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl ruisleivän muruja

3½ dl puolukoita

Muruseos:
50 g voita
2 dl ruisleivän muruja
1 dl (ruoko)sokeria

1. Vatkaa pohjaa varten voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruisleivän murut ja sekoita. Painele voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
2. Ripottele päälle 3 dl puolukoita.
3. Valmista muruseos. Sulata voi, sekoita joukkoon ruismurut ja sokeri. Ripottele piirakan pinnalleja lisää lopuksi vielä puolisen desiä marjoja koristamaan pintaa.
4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.
5. Anna jäähtyä haaleaksi ennen tarjoamista. Tarjoa sellaisenaan tai jonkin vaniljaisen kera.

Piirakkaa jäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti