tiistai 17. toukokuuta 2011

Nopeat kaurakeksit


Välillä aina toteutan yhtä tosi hyvää systeemiä. Teen sunnuntaina paria eri ruokaa ja paljon, joten voin pysytellä pois ruoanlaittotouhuista muutaman päivän. Systeemissä on vain yksi miinus. Parin päivän jälkeen alkaa jo armoton pohdinta, että pitäisikö sitten kuitenkin vaikka leipoa jotain tai voisiko jotain ruokaa jo tehdä seuraavalle päivälle. Eli selviä vierotusoireita.

Tänään tilanteen pelastivat nämä nopeat kaurakeksit, joihin löytyy aineksetkin kotoa lähes aina. Nämä eivät ole siis niitä kauralastuja, vaan pehmeähköjä, murenivia ja makoisia pikkuleipiä. Tuunatkaa pähkinöillä, rusinoilla tai suklaalla, appelsiinin kuori taikinan seassa voisi myös tehdä terää.

Kaurakeksit (25 kpl)

3 dl kaurahiutalaleita
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria (3/4 dl fruktoosia)
2 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna
100 g voita sulatettuna

1. Sekoita kuivat aineet. Lisää muna ja sula voi. Sekoita.
2. Lusikoi kahdelle leivinpaperille nokareita (taikina leviää jonkin verran).
3. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. voisiko joku "keksiä" kaurakeksirespetin, jossa olisi mahd. vähän sokeria?:) tosi hyvä ohje, mutta vähäsokerisempi riittäisi.

    VastaaPoista
  2. Minä käytän sokerin sijaan makeutusjauhetta/steviaa ja vehnäjauhojen tilalle mantelijauhoa. Makeutusjauhetta ei tarvi paljoa, jos laittaa kookoshiutaleita :)

    VastaaPoista