sunnuntai 1. toukokuuta 2011
Ahvenfileet ja pinaattikastike
Olen monta kertaa haaveillut ahvenfileistä, mutta juuri silloin niitä ei ole kalatiskiltä löytynyt. Nyt herkuteltiin kuitenkin vapun kunniaksi kalalla. Voi kun sitä innostuisi itse kalastelijaksi edes kesäaikaan, mutta jotenkin se kalan perkuu ei ole enää niin kiinnostavaa puuhaa kuin nuorempana. Enkä ole mikään taitava fileoija, pikemminkin säälittävä. Herkkuja onneksi löytyy kalatiskiltäkin, joskin eurot katoavat pussista samoin tein hyvin livakasti.
Tarjosin ahvenfileet pinaattikastikkeen, peruna-sipulipyreen, salaattisekoituksen, vihreiden papujen ja osijen kapristen kera. Maistui myös pienelle ensikertalaiselle.
Paistetut ahvenfileet 2:lle
4 ahvenfilettä (n. 200 g)
1 rkl vehnäjauhoja
1/3 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1. Sekoita jauhot, suola ja pippuri. Pyöritä fileet jauhoseoksessa kauttaaltaan.
2. Kuumenna pannu ja lisää öljy sekä voi. Paista kaksi filettä kerrallaan parisen minuuttia per puoli, kunnes fileet ovat kauniin ruskeita. Pannu ei saa olla liian kuuma, keskilämpö on hyvä.
Pinaattikastike (4 - 6 ann.)
1 rkl voita
1 pss pakastepinaattia
2 dl täysmaitoa (tai ruokakermaa)
suolaa, pippuria
½ rkl maissijauhoja (tai muuta suurustetta)
1. Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon sulanut pinaatti. Kuumenna hetki.
2. Lisää joukkoon maito ja suola. Kuumenna.
3. Sekoita suuruste tilkkaan kylmää maitoa ja lisää kastikkeen joukkoon.
4. Keitä pari minuuttia. Tarkista maku.
Peruna-sipulipyre (4 ann.)
600 g perunoita kuorittuna
vettä
suolaa
2 - 3 salottisipulia hienonnettuna
3 rkl voita
1. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
2. Paista sillä välin sipluit. Sulat voi pannulla ja anna hienonnettujenn sipulien hiljakseen hautua voissa kypsäksi.
3. Kaada perunoiden keitinvesi pois (ota talteen). Hienonna perunat perunasurvimella.
4. Lisää joukkoon haudutetut sipulit ja hieman keitnlientä (1 - 2 dl) ja sekoita.
5. Lisää tarvittaessa suolaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti