Pakastemarjojen suhteen mulle käy aina vähän niin, että syksyllä ei heti malta käyttää niitä jatkuvasti, sitten ne unohtuu pakastimeen joulun ajaksi ja nyt, kun kevät lähestyy, niitä pitää vimmalla alkaa käyttää, että mahtuu sitten uudet marjat taas kesällä. Pensasmustikat kyllä loppui jo ennen joulua, kun Elli on niin innokas mustikkafani, mutta vielä on mansikkaa ja punaherukkaa. Punaviinimarjoista tulee mieleen mummola, ehkä siksi niitä torilta kesällä kotiin kannoinkin. Meidän pihassa on vain mustaherukoita, jotka eivät vielä tee marjaa ja muutama vusikymmeniä vanha villiintynyt valko- ja punaherukkapensas tontin laitamilla. Sympaattista mutta ei kovin satoisaa.
Kinuskinen väri kakkuun tuli siitä, että käytin fariinisokeria.Se sopi hyvin kakkuun, mutta oikeat sokerihiiret voisivat tarjota kakun kera vielä kinuskikastiketta. Kannattaa maistella täytettä ennen paistamista, että sokeria on sopivasti omaan makuun. Omassa kakussani oli myös ripaus raastettua sitruunan kuorta ja täyteläisemmäksi täytteen saa sekoittamalla joukkoon purkin ranskankermaa, mutta ilmankin tulee oivallista. Miinusta tulee punaherukoiden siemenistä. Tiedättehän, kun niitä puraistessa tulee joskus inhoja vilunväristyksiä. Miten ne siemenet on mustaherukoissakin jotenkin erilaisia? Hyvää kakkua silti ja oivallista seuraavana päivänä, kun se oli ehtinyt vetäytyä ja jähmettyä hyvin. Ja mummo, olet ajatuksissa!
Punaherukka-rahkakakkua
Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 rkl vettä
Täyte:
Täyte:
500 g maitorahkaa
3 kananmunaa
1,5 - 2 dl sokeria (tai 1 dl fariinisokeria ja ½ dl hedelmäsokeria)
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
4 dl punaherukoita
(hieman sitruunan raastettua kuorta)
1. Vaahdota voi ja sokeri ja vatkaa sekaan kananmuna. Lisää jauhoseos ja lopuksi vesi.
2. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pohjalle voi laittaa leivinpaperin, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta. (Irtosi kyllä hyvin voidellustakin vuoasta).
3. Täytettä varten sekoita kaikki ainekset, mutta voit jättää osan punaherukoista ripoteltavaksi täytteen päälle.
4. Kaada täyte vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä kaikessa rauhassa ja tarjoa muutaman tunnin päästä tai vasta seuraavana päivänä.
(hieman sitruunan raastettua kuorta)
1. Vaahdota voi ja sokeri ja vatkaa sekaan kananmuna. Lisää jauhoseos ja lopuksi vesi.
2. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pohjalle voi laittaa leivinpaperin, niin kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta. (Irtosi kyllä hyvin voidellustakin vuoasta).
3. Täytettä varten sekoita kaikki ainekset, mutta voit jättää osan punaherukoista ripoteltavaksi täytteen päälle.
4. Kaada täyte vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. Anna jäähtyä kaikessa rauhassa ja tarjoa muutaman tunnin päästä tai vasta seuraavana päivänä.
Tätä oli pakko testata!! :) Ihanaa tuli. Melko makeaa, ja meillä laitettiin päälle vielä kinuskikastiketta, et seuraavalla kerralla jätän sokerin ehkä vähä vähemmälle. Mutta ensi kerta tulee kyllä, sen verran punaherukoita pakkasessa mille ei muuta käyttöä keksi.
VastaaPoista-L-
Kinuski käy hyvin!! On sen verra kirpsakoita noi herukat. Mutta hei, ehottomasti parempaa näin seuraavana päivänä. Makeuskaan ei ole niin niin paha kun on ollut kakku jääkaapissa joten on raikkaan viileää.
VastaaPoista-L-