sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Täytetyt suolaiset ja makeat letut

Kun torstaina meillä oli kerta kaikkiaan ruokana sitä hernekeittoa, niin totta kai niitä lettuja silloin paistettiin jälkkäriksi. Seuraavana päivänä tehtiin sitten täytettyjä lettuja. Niitä saatiin joulukuussa kyläpaikassa ja oli niin makoisia. Kiitos vain Laihialle!

Nyt täytettiin lettuja jauhelihatäytteellä ja makeita lettuja appelsiiniriisillä ja mansikkahillolla. Olin suunnitellut, että jauhelihatäytteeseen tulisi myös tomaattipyrettä, mutta niin vain kävin, että huomasin lettujen jo ollessa uunissa, että tomaattipyre on edelleenkin avaamattomana pöydällä. Makeisiin lettuihin käytettiin aiemmin tehtyä appelsiiniriisiä ja ihanaa, kotitekoista mansikkahilloa, jossa marjaa riittää. Harmi, että on viimeinen purkki menossa. Ensi vuonna pitää tehdä enemmän hilloa.

Lettujen ohjeen löytää aiemmasta postauksesta. Suolainen täyte riittää hyvin kahdeksalle isolle letulle.

Täyte (suolaiset letut)

500 g nauta-sika jauhelihaa
1- 2 sipulia
1 valkosipulin kynsi
1 prk herkkusieniä tai tuoreita sieniä
1 prk ananasta
suolaa
mustapippuria
oreganoa
chilimaustetta
tilkka vettä
2 tomaattia
juustoraastetta


1. Paista jauheliha, sipuli ja valkosipuli pannulla.
2. Lisää sienet ja kuullota hetki. Mausta.
3. Lisää ananakset ja tilkka vettä.
4. Pilko tomaatit pieneksi ja lisää lopuksi pannulle.
5. Levitä täyte lettujen keskelle ja kääri letut rullalle. Ripottele päälle juustoraastetta.
6. Paista 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.


Täyte (makeat letut)

appelsiiniriisiä (ohje täällä), marjarahkaa tai muuta sopivaa jälkiruokaa




1. Täytä letut appelsiiniriisillä, kääri ja valuta päälle mansikkahilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti