lauantai 9. kesäkuuta 2012

Pähkinätoscapiirakka


Pähkinät ja toscapiirakka on niin herkkua, miksipä siis ei yhdistäisi niitä.

Aiemmin pahkinätoscaa olen laittanut tähän omena-pähkinätoscapiirakkaan. Perinteistä mantelitoscaa löytyy raparperi-toscapiirakasta ja toscapullista.

Pähkinätoscapiirakka

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
75 g voita
1 dl maitoa
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Tosca:
75 g voita
1½ rkl vehnäjauhoja
3/4 dl sokeria
ripaus suolaa (1/5 tl)
125 g erilaisia pähkinöitä hakkeluksena

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.
3. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoseosta, maitoa ja sulaa voita.
4. Kaada taikina leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan (24 cm) tai piirakkavuokaan (halk. 27 cm tai 20x30cm).
5. Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
6. Valmista pohjan paistuessa tosca. Mittaa ainekset kattilaan. Sekoittele ja kuumenna, kunnes voi sulaa ja tosca paksuuntuu.
7. Levitä tosca piiraan päälle ja paista vielä 10 - 15 minuuttia 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti