keskiviikko 24. elokuuta 2011

Suklaamannapuuro


Parin vuoden takaista Maku-lehteä selaillessani törmäsin vatkatun suklaapuuron ohjeeseen ja sitähän piti ehdottomasti tehdä viikonlopun aamiaiselle.  Olen kaakaon ja suklaan ystävä ja laitoinkin puuroon hieman enemmän kaakaota kuin alkuperäisessä ohjeessa. Lisäksi käytin ruokosokeria ja kauramannaa.

Raastoin valmiin puuron sekaan tummaa suklaata ohjeen mukaan, mutta se ei mielestäni juurikaan makuun vaikuttanut, joten sen voi huoletta unohtaa.

Suklaamannapuuro (6 ann.)
1 l kevytmaitoa
3 - 4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl ruokosokeria (tavallista sokeria)
1½ dl kauramannaryynejä (mannasuurimoita)

(50 g tummaa suklaata)

1. Kuumenna maito kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
2. Vatkaa joukkoon kaakaojauhe, sokeri ja mannaryynit. Keittele 10 minuuttia välillä sekoitellen.
3. Nosta puuro jäähtymään kylmään vesihauteeseen.
4. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi ja sekoita joukkoon halutessasi raastettua suklaata.
5. Tarjoa sellaisenaan tai maidon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti