perjantai 26. elokuuta 2011

Kaalilaatikko



Se on yksinkertaista. Rakastan kaalilaatikkoa. Toki erinomaisen kaalilaatikon tekeminen tuntuu välillä olevan sattumanvaraisten seikkojen summa, lähinnä kuitenkin hitaan haudutuksen tulosta. No, tällä ohjeella olen nyt kahdesti tehnyt mielestäni oikein hyvää kaalilaatikkoa ja siksipä jaan sen tännekin!


Oletteko muuten huomanneet, että jotkut emännät laittavat kaalilaatikkoon niin paljon riisiä, että se on lähes veitsellä leikattavaa riisi-kaalilaatikkoa ja toisaalta osan resepteihin riisi ei kuulu lainkaan? Itse olen riisin kannattaja kohtuudella. Lihaa tässä ohjeessa on tosi vähän, halutessaan voi toki laittaa reilummin.

Kaalilaatikko (6 ann.)

1 kg pieneksi hienonnettua kaalia
3 isohkoa porkkanaa
2 rkl öljyä

(pari sipulia)
200 g paistettua naudan jauhelihaa
1 dl puuroriisiä
2 rkl tummaa siirappia
1 l vettä
1 lihaliemikuutio
1 - 1½ tl suolaa
6 kokonaista mustapippuria

1. Hienonna kärsivällisesti kaali mahdollisimman pieneksi silpuksi. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
2. Kuumenna kattilassa (3l) öljy ja lisää hienonnetut kasvikset kuullottumaan. Kaali saa ottaa kevyesti väriäkin.
3. Lisää riisi, vesi ja mausteet ja kuumenna kiehuvaksi.
4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kaada ainekset kattilasta suureen uunivuokaan.
5. Kypsennä uunissa 200 asteessa ensin tunti ja sitten 175 asteessa toinen tunti. Kypsennystä voi jatkaa vielä siitäkin, kaalilaatikko rakastaa haudutusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti