torstai 18. elokuuta 2011

Rahkapullat mustikoilla


Nämä pullat voi tehdä mustikoiden kera tai ilman tai vaihtaa johonkin toiseen marjaan. Puolen litran taikinasta tulisi 32 pullaa, mutta itse tein puolikkaasta rahkapullia ja toisesta puolikkaasta pikkupullia. Täyte rahkapulliin on tässä siksi 16 pullaan.


Pullataikina:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl kardemummmaa
½ dl hedelmäsokeria (tai tavallista sokeria 3/4 dl)
½ tl suolaa
12 - 14 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua tai pehmeää voita

Rahkapullat mustikoilla (16 pullaa)


½ pullataikinasta
1 prk (250 g) rahkaa
1 kananmuna
½ dl maitoa
reilu ½ dl sokeria (tai maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria

mustikoita

1. Pullataikinan valmistus mm. täällä.
2. Kohota pyöreät pikkupullat.
3. Sekoita rahkatäytteen ainekset.
4. Voitele pullat kananmunalla ja paina lasin avulla pulliin syvennys, johon lusikoit rahkatäytettä. Ripottele pinnalle mustikoita.
5. Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti