sunnuntai 7. elokuuta 2011
Mustikkapiirakka rahkatäytteellä
Meidän pakastin on ihan pullollaan marjoja, joten loput mustikat on laitettava suoraan parempiin suihin.
Tämä piirakka on nopea ja helppo tehdä ja vähärasvainen. Taikina on löysää ja kaadetaan vuoan pohjalle, päälle ripotellaan mustikat ja pinnalle vielä rahkaseos. Piirakasta tulee muheva ja muhkea ja taikina ja täyte sekoittuvat osin toisiinsa.
Tein itse kaksinkertaisen annoksen, koska ajattelin yllättää illalla anopin mustikkapiirakalla, hänen mailtaan kun mukavasti on mustikkaa kotiin kannettu! Laitoin pelkän maitorahkan sijasta täytteeseen myös kermaviiliä. Sokerin määrää rahkaseoksessa voi jokainen säätää omaan makuun sopivaksi. Tällaisenaan ohjeessa on varmasti monen suuhun liiankin vähän makeutta.
Mustikkapiirakka rahkatäytteellä (8 palaa)
Pohja:
2 kananmunaa
½ dl sokeria
1 dl rasvatonta maitoa
1 rkl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1½ tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl (300 g) mustikoita
1 prk maitorahkaa (250 g) (tai ½ prk rahkaa ja ½ prk kermaviiliä)
½ dl sokeria (tai oman maun mukaan)
½ rkl vaniljasokeria
1 kananmuna
1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää sokeri ja vatkaa kevyeksi vaahdoksi (muutama minuutti riittää, vähäisen sokerin takia ei vatkaannu kovin kiinteäksi).
2. Lisää öljy ja maito sekä jauho-leivinjauhoseos sekä kaurahiutaleet. Sekoita hyvin.
3. Kaada taikina piirakkavuokaan leivinpaperin päälle.
4. Ripottele pinnalle suurin osa mustikoista ja valuta päälle rahkaseos (rahka, sokeri, kananmuna). Ripottele päällimmäiseksi loput mustikat.
5. Paista 200 asteessa 35 minuuttia.
8 ann./ 187 kcal/ ann.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Pitäisikö ohjeessa olla öljyä?
VastaaPoista