tiistai 16. elokuuta 2011

Broileri-fetapiirakka


Edellisen viikonlopun aikaan iski kauhea leivontakuume ja pullien ohessa tein broileripiirakan alkuviikon lounaaksi.

Käytän tässäkin nimitystä feta, vaikka todellisuudessahan tämä ei ole fetaa nähnytkään nykyisten EU-määritelmien mukaan. Kyllä minusta melkoisen turhaa hömpötystä kaikki tuo, että voimariini joutui nimenvaihtoon ja fetasta tuli salaattijuustoa ja mitä vielä. Minä kutsun sitä tietyntyyppistä juustoa edelleen fetaksi, salaattijuusto kun kuulostaa siltä, että se voi olla mitä tahansa juustoa. 

Broileri-fetapiirakka (6 - 8 ann.)

Pohja:
2 dl spelttihiivaleipäjauhoja (vehnäjauhotkin käyvät)
1 dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
3 rkl öljyä
1 dl kevytmaitoa

Täyte:
200 g paistettuja broilerin filesuikaleita (mausteena suolaa ja pippuria)
200 g parsakaalia
200 g fetajuustoa (esim. 9 %)
ripaus mustapippuria
1 dl ruokakermaa
1 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta

1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele taikina vuokaan leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Reunat saavat olla korkeat, jotta munamaito pysyy piirakan sisällä.
2. Paista broilerin filesuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Pese ja pilko parsakaali ja keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Parsakaali saa pysyä napakkana.
4. Levitä piirakkapohjalle paistetut filesuikaleet, keitetty parsakaali sekä pilkottu feta. Kaada päälle kerma-maito-munaseos mausteineen.
5. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti