perjantai 17. joulukuuta 2010

Purjo-perunasosekeitto

Herkullista ja edullista perusruokaa kylmiin talvipäiviin. Tätä meillä syötiin tänään lounaaksi.

4:lle (n. 1 l  valmista keittoa)

1 rkl öljyä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
200 g silputtua purjoa ( keskikokoinen purjo)
600 g perunaa pilkottuna
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1/2 tl mustapippuria
1/2 tl kirveliä
1- 1 1/2 dl kuohukermaa


1. Kuullota öljyssä valkosipuli, purjo ja perunat. Mausta.
2. Lisää vesi ja anna kiehua kypsäksi n. 15-20 minuuttia.
3. Soseuta ja lisää kerma. Kiehauta. Tarkista maku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti