keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Luomuruokaa purkista

Täytyy vielä ennen nukkumaanmenoa kommentoida yhtä asiaa, josta olen iloinnut kovasti viime viikkoina.Vauvanruokapurkeista löytyy mukavasti luomuvaihtoehtoja. Semperiltä ilmestyi juuri uutuuksiakin ja neitonen pääsi maistamaan luomuturskaa.
Itse siis käytämme jonkin verran luomua, lähinnä viljojen ja joidenkin kasvisten kohdalla, mutta mieluusti silti tarjoan vauvalle (toivottavasti) turvallisempaa ruokaa. Useinhan luomuruoan väitetään jo allergisoivankin vähemmän.

Totta kai jokainen näppärä kotiäiti valmistaa itse lapsensa ruoat ja pakastaa niitä sopiviin pikkueriin. Myöhemmin, kun vauva kasvaa, voikin jo antaa sopivin osin muulle perheelle valmistettua ruokaa. Mutta silti: nämä luomutölkkeröiset ovat olleet päivieni helpottajia monen monta kertaa. Meinasin alkaa perustella, mutta mitäs minä sitä teille perustelemaan.


En koe tippaakaan huonoa omaatuntoa siitä, että syötän lapselleni luomuruokaa, joka on tuotettu niinkin lähellä kuin Ruotsissa ja maistuu omassakin suussa ihan hyvälle. Meidän pienen suosikki taitaa olla luomulasagne.

HiPP luomu- tuotteet puolestaan on valmistettu pääosin Saksassa ja Itävallassa. Sympatiaa herättää HiPP:n sivuilta löytyvä kertomus lastenruokaidean isästä, Josephista, joka kehitteli lastenruokaideaa jo reilut sata vuotta sitten. HiPP-ruoilla onkin takanaan jo 50 vuotta luonnonmukaista maanviljelyä.

Holle-yhtiöllä on tarjolla monenlaisia luomutuotteita, erityisesti hdelmä- ja marjasoiseita, joita ei markettien hyllyiltä vielä niin paljon löydy. Hollen tuotteita saa nettikaupasta, muusta vähittäismyynnistä minulla ei ole tietoa.

Erityisesti kiitän näitä purkitettuja luomuvaihtoehtoja sen vuoksi, että lähimmässä kaupassa luomutuotteet rajoittuvat perunaan ja porkkanaan eivätkä ne yksin muodosta kovin monipuolista ruokavaliota. Purkit täydentävät mukavasti aterioita. Moitetta tulee lasipurkkivuoresta, mutta harvassa ovat ne tuotteet yleensäkin, joita ei ole mihinkään pakattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti