torstai 5. huhtikuuta 2012

Kevätarvonta ja lomailua!


***Saa osallistua vielä 21.4. asti***
Ihana kevät on täällä ja Ruokailmiö pitääkin pienen kevätpaussin. Lieden ääreen ja kapustan varteen palataan huhtikuun loppupuolella vapputunnelmissa!

Mutta sitä ennen tuikitärkeä mieltäpiristävä arvonta/ kilpailu:

Millaisiin ruokiin ja leipomuksiin kevät inspiroi juuri sinua? Tai millaista ruokaa mielit, jos et itse ehdi kauhaan tarttua?

Vastaa kommentoimalla tähän kirjoitukseen viimeistään  21.4. ja ainakin rekisteröitymättömien (ja jos ei yhteystiedoissa ole esim. sähköpostia) kannattaa jättää myös email-osoite!

Palkinto arvotaan vastanneiden kesken 22.4. ja se on perinteiden mukaisesti yllätys, mutta paljastettakoon sen verran, että löytyy syötävää sekä silmille että suulle ü

(Ed. kilpailuissa on kyselty leivonnaisista ja kesäkahviloista.)
 

4 kommenttia:

  1. Varsinainen ruoanlaitto pyrkii enemmän ja enemmän suuntautumaan ulos. Tekee mieli nuotion ja grillin äärelle. Maaliskuussa on useamman kerran meillä avattu grillauskausi. Kevät innostaa värikkäisiin ruokiin, vihreisiin, keltaisiin. Värikkäitä salaatteja, keväisiä kakkuja. Kevät on usein juhlien aikaa ja vaikka juuri nyt ei varsinaisia juhlia lähipiirissä olekaan, mielessä pyörivät tuulihatut ja voileipäkakku. Voileipäkakusta tulee mieleen Pääsiäinen. Savukala, kananmunat, pienet suolaiset naposteltavat luovat myös mielikuvaa Pääsiäisen ruokatarjoiluista. Lähestyvä vappu taas saa ajattelemaan simaa, munkkeja, rosetteja, tippaleipiä, ehkäpä omatekoisia lihapiirakoitakin.

    Silloin kun ei ole aikaa tai mahdollisuutta tarttua kauhan varteen, huomaa yleensä kaipaavansa aivan peruskotiruokaa ja yksinkertaisia juttuja. Opiskelin restonomiksi ja kun tunnilla valmistettiin erilaisia gourmet-ruokia, huomasi kaipaavansa tavallista kotiruokaa ja moni muukin sanoi aivan samaa. Olen esimerkiksi iän myötä oppinut arvostamaan suuresti aivan tavallista kotipullaa ja se on yksi suosikkileivonnaisistani, sopiva niin juhlaan kuin arkeen. Kysymyksesi herätti paljon ajatuksia ja tätä pohdintaa voisi kai vain jatkaa ja jatkaa;).

    VastaaPoista
  2. "Keventää" on ruokavaliossani aika vieras sana. Tärkeintä on monipuolisuus, eli nautin keveistä lisukkeista ja lounaista. Siitäkin huolimatta näin keväälläkin keveys jää usein vain haaveeksi, sillä sydän vetää leipomaan. Kevät muistuttaa lähestyvästä kesästä, jolloin saa nauttia täysin rinnoin hyvien ystävien ja perheen seurasta. Vaikka talven keskellä mikään ei piristä enempää kuin kahvihetki ystävän kanssa, keväällä keittiössä hääräilyyn löytyy enemmän energiaa, ja kellojen siirto taaksepäin tuntuu tuovan yhteisiin kalentereihin ainakin hieman lisää joustoa ja aikaa. Leipomukset tekevät arkisesta päivästä pienen juhlan, ja harvoin läheisiä voi ilahduttaa niinkin helposti kuin leipomalla.
    Kevään käynnistää virallisesti persikoilla koristettu rahkapiiras, vaikkakin on saanut vastikään kovan vastuksen marjaisesta juustokakusta.

    Laura (honkanenlaura@hotmail.com)

    VastaaPoista
  3. Raikkaita piirakoita. Nimimerkki Neiti Kesäheinä.

    VastaaPoista
  4. keväällä tulee munkki himo lienee vapun syytä ja parsa tänä vuonna kenteis omasta maasta :)

    VastaaPoista