tiistai 24. huhtikuuta 2012
Kaiken maailman kanapata
Joutilaista vihkoista ja kirjasista tulee silloin tällöin reseptikirjojani. Nyt minulla on näitä käsin raapustamiani kirjoja neljä ja niissä on kaikki suosikkireseptini. Blogikin tosin auttaa pitämään omat suosikkiohjeet järjestyksessä ja täältä voi kaivaa esiin omia kokeilujaan.
No, viisi vuotta sitten perustetussa reseptikirjassa asuu tämä kanapadan resepti. (Broileriahan tässä käytetään, mutta kana kuullostaa niin paljon paremmalta). Helppo, muunneltava, nopea ja kasvisrikas ruoka! Mausteilla ja kasviksilla pataa voi varioida suomalaisesta vaikka kiinalaiseen!
Kanapata (6:lle)
1 rkl öljyä
n. 550 g broilerin filettä
1 iso sipuli
1 kesäkurpitsa
200 g tuoreita herkkusieniä
1 tlk ananasta liemineen
1 tkl tomaattimurskaa (chilimaustettua)
300 g porkkanaa (tai muita kasviksia)
1 tl paprikajauhetta
1 tl currya
1 tl broilerimaustetta
½ - 1 kasvisliemikuutio
suolaa (juustokuminaa, chiliä)
10 - 20 oliivia
(rusinoita, aurinkokuivattua tomaattia, valkosipulia..)
1. Leikkaa fileet reiluiksi paloiksi. Ruskista palat öljyssä.
2. Lisää pilkottu sipuli, kesäkurpitsa, herkkusienet ja viipaloitu porkkana. Kääntele hetki öljyssä.
3. Lisää mausteet, tomaattimurska ja ananas liemineen. Hauduta kannen alla noin 30 minuuttia. Sekoita vain pari kertaa, etteivät kasvikset muhennu.
4. Lisää lopuksi oliivit ja tarkista maku.
Tätä pataa voi muunnella loputtomiin. Tulisempaa tai makeampaa, rusinoilla Lähi-Idän tyyliin tai oliiveilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla Välimeren tyyliin, Tarjoa lisänä tuoretta yrttisilppua, tuoretta leipää tai vaikkapa jogurttikastiketta ja riisiä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti