tiistai 1. marraskuuta 2011

Kylmäsavulohipiirakka



Ja vieraiden kestitseminen jatkuu... Oikein hyvä piirakka ja simppelit aineet! Ajatus on lähtöisin Yhteishyvän resepteistä. Suolainen piirakka maistuu muuten parhaalta, kun sen on antanut jäähtyä jonkin aikaa - maut jotenkin tasaantuvat. Jääkaappikylmä tai uudelleen lämmitettykään piirakka ei ole niin hyvää. Jos piirakan tekee vaikka edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa, kannattaa se lämmittää mun mielestä uunissa vaikka foliolla peitettynä.

No mutta sitten itse piirakkaan..


Kylmäsavulohipiirakka

1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
100 g voita
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
3 rkl kylmää vettä

300g silputtua purjoa
1 rkl öljyä
150 - 180 g kylmäsavulohta (viipaleina)
200 g Flora fraichea/ tai ranskankermaa tai esim. kerma-ranskankermaseosta
2 kananmunaa
tuoretta tiliä

1. Nypi jauhot, suola, leivinjauhe ja voi murumaiseksi seokseksi. Sekoita lopuksi joukkoon nopeasti kylmä vesi. Taputtele taikina leivinpaperin päälle piirasvuokaan ja nosta viileään puoleksi tunniksi.
2. Halkaise ja huuhdo purjo ja pilko pieniksi paloiksi. Kuullota purjosuikaleita paistinpannulla öljyssä muutama minuutti.
3. Levitä piirakkapohjalle kylmäsavulohisiivuja (voit pilkkoa niitä sopivan kokoisiksi) ja kuullotetut purjosuikaleet.
4. Sekoita kulhossa fraiche ja kananmunat sekä tuore hienonnettu tilli ja lisää seos piirakan päälle. Päällimmäiseksi voit lisätä vielä muutaman lohisiivun.
5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti