sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Pätkistäytekakku (suklaatäytekakku)

Elli täyttää ihan pian vuoden ja juhlimme erinäisistä syistä pariin otteeseen. Eilen olin ajatellut ostaa oikeasti jonkun valmiskakun, mutta ei antanut luonto sitten kuitenkaan periksi, vaan halusin kokeilla Pätkis-täytettä. Pätkis-täytteen yhden version löysin Herkkuhermo-blogista, mutta valmistin täytteen sitten näköjään hieman eri tavalla. Kakkupohja on kaakaolla maustettu tumma sokerikakkupohja ja päälle laitoin suklaakuorrutetta ja hieman kermaa. Mitään koristeeksi kelpaavaa ei kaapeista löytynyt, joten tyydyimme yksinkertaiseen kauneuteen.

Pätkis-suklaatäytekakku

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta

2½ dl vispikermaa (Flora vispiä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pss (140g) Pätkis-suklaata

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vaahto on spoivaa, kun vaahtoa valuttamalla voi piirtää vaahdon pintaan kahdeksikon.
2. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe ja siivilöi taikinan joukkoon taikinakaapimella varovasti sekoitellen.
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
4. Nosta kakku uunista ja anna jäähtyä hieman ennen kumoamista.
5. Valmista täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Pehmitä tuorejuusto sekoittamalla sitä ja lisää se sen jälkeen kermavaahdon joukkoon. Sekoita hyvin.
6. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Seoksesta saa mukavan notkeaa, kun lisää tilkan maitoa joukkoon. Sekoita suklaasula kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon ja täyte on valmis.
7. Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta maidolla. Jaa täyte kahteen väliin ja kasaa kakku.
8. Anna kakun asettua hetken viileässä. Päälle voi nostaa painoksi esim. leikkuulaudan.

Suklaakuorrute
3/4 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata

1. Laita kattilaan kerma ja suklaapalat ja kuumenna varovasti, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Kaada kakun päälle. Anna jähmettyä kylmässä.

Pursotuksiin:
2 dl kuohu- tai vispikermaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti