tiistai 17. heinäkuuta 2012

Sadepäivän bataattikeitto


Samettinen, makeahko keitto, jossa chili lämmittää juuri sopivasti. Helppo varioida erilaisin maustein (pippuri, kaneli, muskottipähkinä, timjami, oregano, persilja jne.) ja lisukkeina voi tarjota kaikenlaista grillatuista broilerinpaloista juustoihin. Kyytipojaksi vielä saaristolaisleipää ja kermajuustoa!

Bataattikeitto (4:lle)

1 (750 g) bataatti
4 pientä jauhoista perunaa
8 dl vettä
1 rkl ruokaöljyä
½ tl suolaa
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl sitruunamehua
½ tl valkosipulijauhetta

4 rkl auringonkukan- ja pinjansiemeniä (tms)
fetajuustoa

1. Kuori ja paloittele perunat ja bataatti. Keitä kypsäksi vedessä (n. 25 min).
2. Soseuta ja lisää vettä, kunnes saat keittoon halutun paksuuden. Mausta ja sekoita joukkoon tilkka ruokaöljyä.
3. Tarjoile paahdettujen siementen ja vaikkapa murustetun fetajuuston kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti