sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Maapähkinävoijuustokakku - överiä vai mitä?


Nigellaa tuijotellessa iski into kokeilla tätä melkoisen jämäkkää juustokakkua.

Pikkusen pienensin ohjetta ja pohjaan en laittanut suklaahippuja, mutta kattelkaa tuo alkuperäinenkin resepti. Maku voi olla meille suomalaisille hieman vieras, koska maapähkinä ei täällä niin hittiä ole, mutta jos pitää snickersistä, niin varmaan tästäkin. Meillä oli enemmän miehen mieleen. Sellaisen muutoksen tekisin, että kuorrute olisi maitosuklaasta (esim. 100 g ranskankermaa ja 100g maitosuklaata). Kakku kannattaa tarjota mielestäni aavistuksen jääkaappikylmää lämpimämpänä. Maapähkinäinen, erilainen, tuhti. Tsiljoona kaloria.


Suklaa-maapähkinävoijuustokakku (12 - 16 palaa)

Pohja:
175 g digestive-keksejä
50 g suolapähkinöitä
50 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl rahkaa (ranskankermaa, kermaviiliä, kermakin voisi käydä)
200 g maapähkinälevitettä (sokeroimatonta, esim. Amona)
150 g sokeria
3 kananmunaa
1 keltuainen

Kuorrute:
150 g ranskankermaa
80 g hyvää tummaa suklaata
20 g sokeria

1.  Murenna pohjan keksit, murskaa pähkinät. Sekoita joukkoon sula voi. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.
2. Sekoita täytteen ainekset. Pehmitä ensin huolella tuorejuusto ja lisää siihen sitten muut ainekset. Käytä munien sekoittamisessa vispilää, että saat sileän rakenteen.
3. Paista 170 asteessa 50 minuuttia. Nosta kakku varoen ulos ja valmista kuorrute.
4. Lämmitä ranskankermaa ja sokeria varovasti kattilassa. Nosta pois liedeltä ja lisää sekaan paloiteltu suklaa ja hämmennä, kunnes suklaa sulaa.
5. Kaada kuorrute kakun pintaan ja paista vielä 10 minuuttia 175 asteessa.
6. Anna kakun jäähtyä ja nosta kylmään tekeytymään yön yli. Irrota varoen vuoasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti