keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Maa-artisokkakeittoa - vielä on sydäntalvea!


Talvella keitot maistuu kesää paremmin. Hihat siis heilumaan, kesä on täällä pikemmin kuin arvaammekaan. Sen huomaa siitäkin, että pakastimessa on vielä vaikka kuinka paljon marjoja ja perinteisestihän niitä vimmalla käytellään sitten ennen uusien pakastamista. Että nyt vielä ehtisi niillekin jotain tehdä. Sorbettia?

Ette usko, mikä budjetti-irma olin kaupassa. Valikoin sopivaa 500 g:n maa-artisokkapussukkaa vihannestiskiltä ja huomasin, että ne ovat hieman eripainoisia. No, minähän puntaroin (kukaan ei nähnyt ü) ja nappaamani kaksi pussia painoivat 500 g ja 600 g. Aikamoinen heitto, kyllä minulle kelpasi se reilumpi pussi! Näyttää aika pienet ilot olevan mulla, mutta mitäs mökkiytyneeltä kotiäidiltä voi muuta olettaa.

Ja Nigella vapise, ei lohturuoan tarvitse aina olla jättikaloripommi!

Maa-artisokkakeitto

300 g rosamunda
500 g maa-artisokkaa
5 dl vettä
1 rkl kasvis- tai kanafondia
1 dl ruokakermaa
hieman mustapippuria

1. Kuori ja paloittele kasvikset.
2. Keitä kasviksia fondilla maustetussa vedessä n. 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
3. Lisää joukkoon kerma, kiehauta ja soseuta sitten keitto sileäksi sauvasekoittimella.
4. Lisää ripaus mustapippuria myllystä, tarkista suola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti