tiistai 1. maaliskuuta 2011

Possuttelua, osa 1: Possu-sienipata


Kun huomasin kaupan mainostavan possupäiviään, päätin rohkaistua kuluttajana ja marssia ostamaan possun etuselkää ja lapaa. Edellisenä iltana tutkin reseptejä ja kehittelin kolme erilaista possuruokaa näistä possun osista.

Tässä osa yksi: Osasta etuselkää leikkasin ohuita suikaleita ja tein niistä tällaisen kermaisen possu-sienipadan. Paistisuikaleista saisi samanmoisen vähemmällä hauduttamisella, mutta ainakin näin hiihtolomalla tai viikonloppuisin on aikaa vaikka vähän haudutellakin. Muuten, tämä kastike toimii täydellisesti myös naudan lihan kanssa, eli kunnon herkuttelukastikkeeseen voisi ostaa esim. naudan paistisuikaleita.

Possukokemuksista rohkaistuneena suosittelen kaikkia kokeilemaan rohkeasti muutakin kuin paistia, ulko- ja sisäfilettä ja kinkkua. Onhan se ekologistakin käyttää muitakin osia kuin vain parhaita paloja. Sitä paitsi, nämä possunosat ovat ihan kunnon lihaa. Joidenkin maiden ruokakulttuurissa sorkat ja saparot elävät omaa elämäänsä mutta suomessa jauheliha ja fileet ovat kotikokkien listoilla. Vai olenko väärässä? Olisi mahtavaa kuulla possukokemuksia myös muilta kotikokeilta!


Kermainen possu-sienipata

voita

300 g possusuikaleita (etuselkää, paistia)
200 g tuoreita herkkusieniä tai iso tölkki säilöttyjä
3 dl vettä
1 luomulihaliemikuutio
1 tlk tomaattipyrettä
ripaus sokeria
1- 2 tl sinappia
1 dl ruokakermaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua persiljaa


1. Ruskista huoneenlämpöinen, ohueksi suikaloitu liha nopeasti voissa.
2. Lisää herkkusienet ja kullota hetki. Lisää vesi, tomaattipyre ja liemikuutio. Anna hautua noin tunti (paisti 30 min).
3. Mausta sinapilla, sokerilla, valkosipulijauheella ja persiljalla. Lisää joukkoon myös ruokakerma. Hauduta vielä 15 minuuttia.
4. Tarjoa riisin tai keitettyjen kasvisten ja suolakurkun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti