maanantai 19. joulukuuta 2011

Taatelikakku



Päätin tehdä mummolle jouluksi jonkin hyvin säilyvän kakun ja niinpä päädyin taatelikakkuun. En ole koskaan aiemmin maistanut ja olin jotenkin hieman epäileväinen. Lopputulos kuitenkin yllätti, kakku on makea ja maussa voinen ja paahteinen vivahde, hyvää! Tosin maistoin kakkua heti tuoreena ja ymmärtääkseni se vanhetessaan paranee. Täytynee tehdä omaan kotiinkin joku kerta. Mutta nyt kakku kääreisiin ja pakettiin.

Äiti, miksei meillä tehty taatelikakkua? Sitä tuntuu pursuavan nyt joka tuutista ja itselle se oli jotenkin aivan vieras juttu.

Taatelikakku

250 g taateleita (Rainbow taatelipaloja)
2 dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
1 3/4 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
(½ dl rusinoita)
(½ dl sakasanpähkinöitä murskattuna)

vuokaan voita ja korppujauhoja

1. Kiehauta kattilassa vesi ja taatelit. Keitä muutama minuutti. Sammuta levy ja lisää joukkoon voi.
2. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos jäähtyy. Vatkaa sekaan sokeri.
3. Lisää vatkaten kananmunat yksi kerrallaan. Vatkaa lopuksi vielä hetki.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
5. Kaavi taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Tasoita pinta ja vedä lusikalla uurre taikinan keskelle, jotta pinta pysyisi tasaisempana.
6. Paista 175 asteessa 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti