tiistai 13. joulukuuta 2011

Jauheliha-juuresvuoka


Meinasin tehdä lasagnea, mutta päädyinkin sitten muovaamaan sitä versioksi, jossa kasvikset saavat kunniapaikan. Päälletuleva juustokastike on erittäin paksua, kuin mousakassa konsanaan.

Jauheliha-juuresvuoka

600 g perunaa
200 g porkkanaa
1 sipuli

Jauhelihakastike:
200- 400 g jauhelihaa
500 g tomaatimurskaa
tilkka vettä
1 tl suolaa
fondia tai lihaliemikuutiota
½ tl mustapippuria
1 tl oreganoa
1 tl chilimaustetta
½ tl valkosipulijauhetta
2 rkl ketsuppia

Juustokastike:
25 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
150 g emmental-mozzarellaraastetta

2 tomaattia

1. Kuori ja pilko juurekset suikaleiksi, hienonna sipuli. Kaada kasvikset uunivuoan pohjalle.
2. Valmista jauhelihakastike. Paista jauheliha, lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja mausteet. Anna porista sen aikaa, kun maltat.
3. Valmista juustokastike. Sulata kattilassa voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää vispaten joukkoon maito ja keitä pari minuuttia. Sammuta levy ja lisää juustoraaste. Sekoita, kunnes juusto sulaa.
4. Levitä vuokaan juuresten päälle jauhelihakastike. Levitä pintaan juustokastike. Lisää kuutioidut, tuoreet tomaatit joko ennen juustokastiketta tai sitten vuoan pintaan.
5. Paista 200 asteessa noin tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti