keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Tomaatti-jauhelihakeitto


Nykyisin meillä tehdään totisesti paljon keittoja. Keitot ovat monipuolisia ja aina voi yhdistellä hieman erilaisia aineksia. Tässä keitossa yhdistyvät klassiset tomaatti ja mozzarella. Keittoon tulee tuorejuustoa ja mozzarellapalloja, mutta kukkaronnyörejä voi kiristää laittamalla esimerkiksi ruokakermaa, vaihtoehtoisia mausteita ja paloitella joukkoon tavallista mozzarellaa.

Tomaatti-jauhelihakeitto (4 - 5 ann.)

200 g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa, pippuria
2 tlk tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
4 dl vettä
½ tl timjamia
½ tl chilimausteseosta
½ - 1 rkl sokeria
½ tl suolaa
250 g kasvissuikaleita (pakaste)
½ rs tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
1 pkt (120 g) pieniä mozzarellapalloja
tuoretta basilikaa
suolaa maun mukaan

1. Paista jauheliha ja sipuli ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kaada paistettu jauheliha kattilaan. Lisää tomaattimurska, oliiviöljy, vesi ja mausteet ja keitä 30 minuuttia.
3. Lisää kasvissuikaleet ja keitä vielä viitisen minuuttia (kavisten keittoajasta riippuen).
4. Lisää keiton joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää lopuksi mozzarellapalat ja tuore, silputtu basilika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti